Balkonā viss sāk notikt

Jā, balkons jau zaļo! Nu jau 2 nedēļas zaļo, bet maģistra darba tapšanas dēļ nav sanācis ne rindiņas uzrakstīt. Tātad, no 11.maija balkonā sparīgi aug sīpoli, tomāti, baklažāni, lauka gurķi un lapsenes. Gurķi zied gan, bet dominē tukšie ziedi….domāju, ka lauka gurķim tomēr ir pārāk karsti  manā balkonā dienās, kad  spīd saule – no pusdienlaika līdz vakaram solārijs…

Interesanti, ka šogad saules starojums ir diezgan ņiprs.  Iepriekšējā vasarā augi auga tāpat 7 stāvā citā balkonā ar mazliet citādāku izvietojumu, kuru saule pilnīgi apspīdēja aptuveni 2 stundas ilgāk nekā tas ir šajā balkonā, taču pagājušajā vasarā tomātiem lapas neapdega, kā tas ir šogad….sauļojieties prātīgi:)

Vakardien sasējām zirņus – parastos cukurzirņus. Saprotu, ka laukā tiem būtu jaukāka dzīve un vairāk vietas, taču interesanti, varbūt var kaut kas sanākt. Vēl noteikti nepieciešamas zemenes un kādi pāris siltumnīcas gurķi (ja nu tie lauka gurķi tomēr ….uz labākiem medību laukiem:). Protams, kaut kas ziedošs arī vajadzīgs – lai balkons kā kafija ar zefīra putiņām!

Šeit balkona dārziņam ir kādas 4 dienas…

w (17)
Un 2 nedēļu laikā jau saaudzis biezi

w (35)

 

w (36)

w (19)

Gurķi ar baklažāniem pagaidām draudzējas

w (44)

 

Lapsenes arī vēlējās ierīkot savu namiņu, bet nācās viņas apbēdināt…

Pagājušajā gadā sirseņi lidinājās, tādu kaimiņu jau pietiek:)

DSC_0001

25. May 2013 by Margarita
Categories: Mans zaļais balkons | Tags: , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *