Rudentiņis bagāts vīrs

Raža ir klāt – MANĀ BALKONĀ IR KO ĒST, NOPIETNI:) Laukos ir tāds teiciens – ja mājās nav ko ēst, paskaties ledusskāpī, ja ledusskapī nekā nav, aizej līdz dārzam (vai pagrabam) atkarībā no gadalaika. Tagad der dārza variants-man, balkons:) Nav jau Rimčiks, bet brokastīm tagad tomātus var salasīt, i dzeltenus, i sarkanus. Šogad laba vasara, viss ļoti ātri gatavs, toties augustā jau varēs tikai puķes laistīt.

Gurķi būs beigušies man, no 3 stādiņiem kādu kilogramu noēdīsim kopumā. Pēdējie 2 tagad gaida savu kārtu. Mazliet par karstu gurķiem bija, tāpēc nekāda dižā raža nesanāca. Nebija laika ļoti pētīt, bet laikam viens no 3 stādiņiem tāpat smuki noziedēja nevarot palepoties ar nevienu gurķi – sliņķis.

Zirņu pods smuki saauga-maz gan to zirņu un bet man dikti garšo-domāju, ka raža ļoti drīz tiks ievākta līdz beidzamajai pākstij.

Tomāti saauguši biezi, tagad visi aptuveni reizē sārtojas un dzeltenojas, ilgākais 2 nedēļas un noēsti būs. Maziņi jau tie balkona tomāti, bet ļoti labi garšo, tā mazliet saldenīgi un skābenīgi vienlaicīgi. Un savējie, tie jau pavisam labi garšo. Tikai divi stādi tagad tikai sāk augļus veidot-tiem it kā jābūt būtu melniem beigu beigās…nu paskatīsimies, kāti parasti zaļi, ziedi parasti dzelteni:)

Čili, kuru es nopirku vairāk dekorācijai, ļoti labi jūtas manā balkonā, labi saauga un jau puse ir spilgti sarkanā krāsā…kaut kas būs jāpasāk ar tiem…varbūt jāuzdāvā kādam….vai jāpaskatās, a ja nu pārziemo? Zinu vienu aso piparu kociņu draudzenes mājās, kurš  atdzima daudzus pavasarus, taču šķirni gan nepateikšu. Pagaidām čili ir ļoti dekoratīvs un izdaiļo balkonu, lai dzīvo:)

Mēness zemenītes ražo pa odziņai, divām dienā – mazliet pievīla mani tante tirgū. Pirku dzeltenu un sarkanu zemeni-tagad abas sarkanas izrādījās, bet nu labi, tāpat feini uz zoba uzmest.

Un visbeidzot baklažāns….tas, kas tagad veidojas daiļo noziedējušo ziedu vietā man atgādina velnābolu pēc skata…kaut kāds zaļš, neskaists, durstīgs pumpurs. Īstens eksperiments pagaidām – cerams, ka vasaras pietiks, lai kāds auglis kaut paaugtos ja ne nogatavotos.

Ieskatam…

ba (14) ba (6) ba (7) ba (26) ba (30) ba (35) ba (1)

 

14. July 2013 by Margarita
Categories: Mans zaļais balkons | Tags: , , , , , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *