Bazilika stāsts

Mums garšo baziliks, jauks, svaigs baziliks tikko no “dobes”…mmmm. Protams, mūsdienās baziliku praktiski visa gada garumā var nopirkt lielveikalos, mazos podiņos, leknu un gatavu lietošanai. Tas nav priekš manis:) Man jau no pagājušās vasaras uz palodzes aug baziliks, varbūt pēc skata nav diez ko daiļš, drusku izstīdzējis, jo visu laiku tiek apdīrāts līdz minimumam, bet gards gan. Ziemā vāji atauga, bet jau februāra pēdējā nedēļā ļoti sparīgi dzina jaunas lapu kopas – ilgdzīvotājs!

Šajā gadā 2.martā atradu vecas bazilika sēklas, noteikti jau 2 gadus no pirkšanas brīža man tās ir, un sasēju podā pie vecā bazilika ar cerību, ka kaut kas izdīgs….izdīga ar, jau 5. martā mazi džungļi bija no zemes ārā un ļoti sparīgi aug. Šodien mazliet padīrāju, mazliet iestādīju citā podā, jo žēl mest ārā.

Uz balkona gan ne visai baziliks iepriekšējās vasarās gribēja augt – varbūt nepatika tik daudz saules, pārāk izkalta, kamēr ražoju pa darbu. Mēģināju dažāda veida zemē stādīt, gan kūdras substrātā, ko gatavu var nopirkt, gan tīruma zemē, gan sajaucot vienu ar otru. Ši vasarai, protams, eksperimenta ideja ir jau gatava-mēģināšu noēnotāku kaktu atrast un vairāk zemes saknēm atvēlēt – tad jau manīs.

Šitādi džungļi saauga pie vecā bazilika

bazil1

…un kad es tiku klāt, šāds tas turpinājums iznāca:)

bazil2

Starp citu, baziliks ļoti skaisti zied -šī stāsta varonis pagājušajā vasarā ilgi un smalki ziedēja!

DSC_0114

09. March 2013 by Margarita
Categories: Uz palodzes | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *